Eindelijk, de pandemie komt tot een einde. De vaccinaties gaan als een speer en er worden steeds meer restricties eraf gehaald. Dit betekent dat elke werknemer zo langzamerhand weer terug mag gaan naar kantoor. Bij veel bedrijven is werken vanuit huis het ‘nieuwe normaal’ en dit wordt bij velen dan ook geïntegreerd in de bedrijfscultuur. Een paar dagen thuis en een paar dagen op kantoor. Maar iedereen mag dus weer naar kantoor, dat gaat flink wennen zijn. Met collega’s die je misschien al tijden niet hebt gezien wordt het in het begin misschien wel onwennig. Daarom hebben wij een paar ijsbrekers bedacht zodat jij en je collega’s binnen no time weer up to speed zijn met elkaar. 

© Pixabay.com

Een kantoor pubquiz

Je hebt waarschijnlijk tijdens de pandemie talloze online pubquizzen via Zoom gedaan. Organiseer daarom een ‘welkom terug op kantoor quiz’, dat valt vast en zeker in de smaak. Maar pak deze kans om weer eens even goed het kantoorleven in te duiken. Denk aan vragen zoals: hoeveel mokken met het logo van het bedrijf zijn er in totaal? Welke kleur heeft het lichtknopje in de vergaderruimte? Wat zegt die ene collega elke ochtend als hij binnen komt lopen? Niemand zal daarna nog normaal door het kantoor kunnen lopen.

Lekker lunchen

Om te vieren dat de restricties eraf zijn is het een leuk idee om gezellig te gaan lunchen met je team. Eenmalig hier goed de tijd voor nemen vind geen enkele baas een probleem. Want team work makes the dream work, dat weet de baas ook. Natuurlijk hoef je niet te gaan lunchen bij het restaurantje in het kantoorgebouw, daar ga je weer zo vaak je lunch halen dat je er waarschijnlijk snel zat van bent. Laat een van je collega’s een personenbus huren en ga chique lunchen, van een klein wijntje word je namelijk creatief! Met het hele team of zelfs nog met meer mensen lunchen dan kan je altijd een 9 persoons bus huren, zodat iedereen mee kan!

© Pixabay.com

Ijsbreker spelletjes

Er zijn talloze spelletjes die je kan inzetten om het ijs te breken. Veel werknemers vinden dit ronduit verschrikkelijk. En dat is omdat het vaak kinderachtige spelletjes zijn. Natuurlijk hebben wij hier een aantal ijsbrekers die (volgens ons) zelfs volwassenen leuk vinden. Het makkelijkste is het ‘10 dingen die wij gemeen hebben’ spel. Met dit spel word je ingedeeld in groepen van drie of vier. Ga vervolgens op zoek naar 10 dingen die jullie met elkaar gemeen hebben op het gebied van gedrag, omgeving, normen en waarden en vaardigheden. Het leukste is natuurlijk om alles pandemie gerelateerd te houden. Ruil een paar keer van groep en jullie zijn binnen de kortste keren op de hoogte van alles!

Stap op de fiets en in de auto en bereid je weer voor op het kantoorleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!