Is jouw badkamer enkel een functionele ruimte waar je jezelf even op kunt frissen? Daar moet dan snel verandering in komen! In onze huidige wereld hebben we zoveel aan ons hoofd, dat we echt een plekje verdienen waar we even heerlijk ongestoord tot rust kunnen komen. Deur op slot en ‘wellnessen’ maar. Makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe tover je die kale, saaie badkamer nu om tot een waar wellness resort?

Tover je badkamer om tot een wellness resort
© PxHere.com

Een lekker geurtje
Je kunt je maar moeilijk ontspannen in een badkamer die ruikt naar schoonmaakmiddelen. Wat etherische oliën kunnen deze geur volledig verdrijven en wanneer jij je ogen dichtdoet, is het net of je in de spa zit! Natuurlijk kun je ook gebruik maken van geurkaarsen. Ergens is dit zelfs nog leuker. In het schemerdonker, lichten uit, kaarsjes aan. Wat wil een mens nog meer!

Ga voor plantjes
De kleur groen geeft ons een ontspannen gevoel. Geen wonder dat we het liefst zoveel mogelijk planten om ons heen hebben. Zeker in de badkamer zijn planten onze beste vriendjes. Ze optimaliseren de lucht en creëren die heerlijke oase waar je even heerlijk jezelf kunt zijn. Planten laten een normaal gesproken koude badkamer er namelijk opeens heel sfeervol uitzien. Hoe meer plantjes, hoe beter! Je kunt zelfs voor planten kiezen die een lekkere geur met zich meebrengen. Denk aan lavendel of jasmijn.

Handdoeken en spulletjes
Na een heerlijk ontspannen bad wil je je huid niet hoeven te schuren aan een oude, veel te harde handdoek. Zorg er dus voor dat je zachte exemplaren gebruikt, het liefst ook in een lichte, zachte teint, zoals oudroze of wit. Ruim bovendien zoveel mogelijk van je spulletjes op. Wanneer je aan het ‘wellnessen’ bent, wil je niet tegen je tandenborstel of je anti-klitshampoo aan moeten kijken. Stop dit allemaal in een kastje, zodat je badkamer meer als een Spa aan doet en extra ruimtelijk is.

Wellness
© PxHere.com

Indeling en kleur
Naast dat een opgeruimde badkamer een rustgevend en ruimtelijker gevoel geeft, is ook de indeling en de kleur belangrijk. Zo kun je ervoor kiezen om een grote spiegel op te hangen om de ruimte optisch groter te doen lijken. Maak ook gebruik van glazen douchecabinedeuren. Als je je badkamer geheel opnieuw inricht, kun je het beste gaan voor lichte en zachte kleuren. Hoewel materialen als hout, bamboe en riet heel mooi zijn, moet je wel oppassen met wat je in de badkamer zet. Niet alles kan goed tegen vocht.

Een volledige make-over
Voor wie de ruimte heeft en aan het verbouwen is geslagen, staan vrijwel alle opties open. Op deze manier kun je je badkamer namelijk ècht omtoveren tot je eigen wellness resort. Denk hierbij aan een sauna, een rond bad (of een vrijstaand bad!!) en/of een regendouche. Als je van plan bent om je badkamer, groot of klein, te verbouwen, laat je dan inspireren door ideeën op het internet. Pinterest is bijvoorbeeld een geweldige bron ter inspiratie. Houd er echter rekening mee dat je je badkamer niet overvol moet zetten, want dit komt je rust niet ten goede. Ook moet je niet vergeten dat iedereen weer persoonlijke voorkeuren heeft. Een tv doet misschien niet echt wellness-achtig aan, maar als jij graag je favoriete series wilt kijken tijdens je me-time in de badkamer, waarom zou je dan geen tv aan de muur hangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!