Het is schoolvakantie, een stil weekend of je zit in quarantaine. Wat de reden ook is. Je zit thuis met de kids en ze vervelen zich. Stierlijk. Alle Dora & Diego afleveringen zijn gekeken en zelfs de smurfen komt ze de neus uit. Wat ga je dan de hele dag doen met je kinderen?

Creatieve spelletjes voor kids in en om het huis
© PxHere.com

Als je op het internet zoekt, kom je duizend en een ideeën tegen voor leuke spelletjes die je in en rond het huis kunt doen. Je zou bijna denken dat andere ouders ook wel eens met hun kids thuis zijn en zich vervelen. Wat voor soort spelletjes of activiteiten kunnen jou en je kinderen nu de hele middag zoet houden? Dat hangt een klein beetje af van jullie hobby’s

Duik de keuken in
Heb jij een keukenprinsje of –prinsesje in huis? Dan is een van de leukste manieren om samen de middag door te brengen natuurlijk bakken en koken. Spendeer de vrije dag in de keuken en maak een heerlijk gerecht. Het is natuurlijk ook een leuk idee om koekjes of zelfs een taart te bakken. Vergeet de hagelslagjes en andere versiersels niet! Wil je iets gezonders proberen? Probeer dan een mueslireep of een overheerlijke smoothie. Je kunt alles samen opeten of je regelt een picknick in de tuin of in huis. Wie komt er op de thee? Mevrouw konijn, Woeffie, Kitty en alle andere pluche knuffels en poppen zijn natuurlijk van harte uitgenodigd!

Knutselen en tekenen
Is bakken en koken niet echt een hobby van je kind? Wellicht brengt knutselen dan een glimlach op zijn gezicht. Verzamel wat oude dozen, flesjes, doppen, touw, enzovoort. Creatief als kinderen zijn, kunnen ze daar geweldige dingen van maken. Je hoeft echt niet veel in huis te hebben om zo’n knutselmiddagje te doen slagen. Ook tekenen doet het altijd goed. Maak het extra speciaal door wat A4’tjes aan elkaar te plakken, zodat je kind een enorm oppervlak krijgt om op te tekenen. Als je kind al wat ouder is, kan een verhaal schrijven ook een geweldig idee zijn. Dit kan hij zelf doen of je kunt er een gezamenlijke activiteit van maken. Schrijf bijvoorbeeld om de beurten een zin op het papier. Daar komen de leukste verhalen uit.

Spelletjes
© PxHere.com

Spelletjes
Er gaat niets boven een ouderwets potje kaarten, twister of monopoly. Afhankelijk van de leeftijd van je kind zijn er zo. Veel. Spelletjes om uit te kiezen. Je kunt je kast eens overhoop halen en kijken welke bordspelletjes jullie al een tijdje niet gespeeld hebben of je kunt improviseren. Maak bijvoorbeeld een bowlingbaan in je huis of tuin met wat lege flessen en een bal. Of wat dacht je van het volgende: zet plastic bakjes neer van verschillende formaten en geef je kind pingpongballetjes die hij erin moet proberen te gooien. Elk formaat bakje heeft zijn eigen punten. Degene met de meeste punten heeft gewonnen. Natuurlijk zijn er ook veel andere spelletjes die je zowel binnen als buiten kunt doen. Wanneer je met meerderen bent, kun je buiten ook lekker gaan lummelen. Ga stoepkrijten, hinkelen, of zet de tent op! Er is zoveel te doen in en om het huis, dat zowel jij als je kind je eigenlijk nooit hoeven te vervelen. Je zult het bijna jammer vinden, wanneer ze weer naar school moeten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!