Nu het warme weer er aankomt is het tijd om je outdoorspace ook weer op te leuken en gezellig te maken. Voor die zwoele zomeravonden of heerlijke relaxmiddagen in de lente is het wel van belang dat je terras of balkon er ook gezellig uit ziet. Hoe gezelliger het er uitziet, hoe meer tijd je er wilt doorbrengen. Dat kan je op veel verschillende manieren doen. Met deze 5 tips maak je in ieder geval een goed begin!

5 tips voor een gezellig terras of balkon
© PxHere.com

1. Leuke lampjes en buitenverlichting
Met verlichting en lampjes kun je heel veel bereiken. Met de juiste belichting kan je de sfeer van je hele buitenruimte bepalen. Ga je voor een cosy vibe of wil je juist een koelere uitstraling? Er zijn heel veel lichtjes waar je uit kunt kiezen, in veel verschillende stijlen. Ga je voor kleurverlichting of voor standaard witlicht? Ga je voor hippe en decoratieve lampen of ben je meer minimalistisch? Goede websites om leuke lampen voor je terras of tuin te vinden zijn etsy.com, amazon.com, coolblue.be en de website van de H&M Home.

2. Een loungebank of loungestoelen
Een loungebank is heel gezellig en komt in veel verschillende varianten. Je hebt de loungebank in verschillende maten zodat er altijd wel één tussen zit, ongeacht de grootte van je buitenruimte. Wil je liever gaan voor loungestoelen, ook dit is mogelijk. Heb je een hele grote ruimte dan kan je ook kiezen voor een combinatie van beide.

3. Sierkussens en sierkleden
Staat de loungebank of loungestoelen er? Dan is het tijd om ze te decoreren. Dit kun je op verschillende manieren doen. Sierkussens zijn altijd een goed idee. Hier kun je je persoonlijke smaak helemaal uit laten komen. Hou je van drukke gekleurde printjes? Of ben je meer van het minimalistische en Scandinavische design? Hou je van dierenprint, bloemenprint of effenkleuren? Sierkussens komen er ook in verschillende maten en texturen. Wissel deze met elkaar af om een leuk en speels effect te krijgen. Vergeet ook de sierkleden niet. Deze zijn niet alleen mooi ter decoratie, maar ook perfect om onder te liggen op de zwoele zomermaanden met een licht briesje! De H&M Home en Zara Home hebben elk seizoen veel nieuwe items in hun assortiment. Ook fijn aan deze twee winkels, ze zijn lekker betaalbaar en trendgevoelig. Zo ben je er zeker van dat je iets leuks kunt vinden dat ook nu helemaal hip en happening is.

Gezellig terras of balkon
© PxHere.com

4. Gebruik de muurruimte
Wanneer je een huiskamer of slaapkamer decoreert zal je waarschijnlijk sneller een schilderij ophangen dan wanneer je een buitenruimte decoreert. Maar waarom eigenlijk? Door dit juist ook buiten te doen lijkt het net of je jouw woonruimte verlengt en juist meer gezelligheid voor je zelf creëert. Wanneer het een keer regent maakt dit ook helemaal niks uit. Zorg dat de lijsten waterdicht zijn en de waterdruppels kun je er zo van afvegen.
Om een saamhorige ruimte te creëren is het slim als je alles een beetje met elkaar probeert te matchen. Kies een kleurenpallet en hou je hieraan wanneer je jouw terras of balkon inricht. Voorbeeld: Heb je een houten loungebank met witte zitkussens? Kies dan voor beige decoratieve kussens en één accent kleur. Groen, blauw of roze, het kan allemaal. Laat deze kleur dan ook terugkomen in de kunst aan de muur en eventuele andere decoraties. Zo vormt alles een mooi geheel en krijgt de ruimte een prettige uitstraling.

5. Bloemen en planten
Met bloemen en planten kun je elke ruimte opfleuren. Er zijn specifieke planten die het outdoor heel goed doen en die weinig onderhoud vergen. Heel prettig dus! Je kunt de bloemen en planten in mooie vazen plaatsen of in etagère als je daar plaats voor hebt. Vooral wanneer je werkt met een neutraal kleurenpallet, wat nu helemaal in is, passen grote groene planten heel goed in dit plaatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!