Wat zijn er een prachtige fietsen beschikbaar tegenwoordig, helemaal nu je ook over een hippe, snelle elektrische fiets kunt beschikken, een fiets die in bepaalde situaties en zeker in de stad sneller is dan de auto. Het is wel even zoeken waar je met je fietsen naar toe moet en of je daar een plek kunt voor creëren in de tuin. Want je hebt als gezin nogal wat fietsen, zeker als er in de weekenden ook nog eens met de ATB gereden wordt.

Een veilig onderkomen voor je fiets
© PxHere.com

Kleinere fietsenstallingen die prima in je tuin passen
Gelukkig zijn er tegenwoordig kleinere fietsenstallingen die prima in je tuin passen beschikbaar. Dergelijke fietsenstallingen bieden vaak plaats aan tussen de twee en vijf fietsen. De kleinere uitvoeringen worden vaak in groen geleverd, zodat ze zo weinig mogelijk een storend element in je tuin kunnen worden. Je kunt dergelijke kleinere fietsenstallingen voor in de tuin prima personaliseren. Zo bepaal je zelf de plaats waar de ‘garage voor de fiets’ komt te staan en zet je aan de zijkant van deze fietsenstalling je huisnummer. Handig ook voor de postbode en de pakketjesbezorger.

Je hebt al snel een bonte verzameling fietsen
Als iedereen in het gezin een fiets heeft, dan is een kleine fietsenstalling in de tuin voor twee tot maximaal vijf fietsen al snel te klein. Doe in dat geval een beroep op een fietsbox, die je vaak flexibel plaatst in je tuin. Je kunt ook een fietsoverkapping laten plaatsen of zelf maken, zoals een fietsberging ook handig kan zijn, zeker als je een dergelijke berging combineert met de schuurfunctie en er bijvoorbeeld ook je tuingereedschappen in onderbrengt. De fietsoverkappingen heb je in enkelzijdige uitvoering, in dubbelzijdige uitvoering en in een meer open uitvoering en uiteraard in verschillende maten.

Fiets stallen
© PxHere.com

Zo struikel je niet over fietsen in de zomermaanden
Door te kiezen voor een degelijke, nette fietsberging voor in de tuin voorkom je tijdens de zomermaanden dat je rondom je huis struikelt over fietsen van gezinsleden en jongens en meisjes die komen spelen. Door te kiezen voor een iets grotere fietsberging, geef je ook je bezoekers de kans hun fiets in de berging of onder de overkapping te plaatsen. Zo houd je het netjes in de drukke zomermaanden en heb je zelf de ruimte om heerlijk in je tuin te gaan zitten.

Bandensleuven in de tegels bij je huis
De fietsbergingen of minischuurtjes speciaal voor in de tuin heb je in ontzettend veel verschillende soorten en zeker ook maten. Ook kan rekening gehouden worden met bakfietsen, elektrische fietsen en sportfietsen, die soms wat betreft de omvang nog wel eens verschillen van de reguliere fietsen. Sterker; er zijn bergingen verkrijgbaar die zelfs het parkeren van een tandem mogelijk maken. Dergelijke schuurtjes zul je echter net zo vaak zien als de tandem zelf; zelden dus. Wat natuurlijk ook kan, is bandensleuven in de tegels bij je woning laten maken. Daar schuift iedereen de voorband zo in. De kans op een bochel in je wiel is iets dat je dan maar op de koop toe moet nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!