Wanneer je bent verhuisd en alle verhuisellende eindelijk achter de rug is, is het tijd om dit te vieren. Je wilt je vrienden en familie je nieuwe woning maar al te graag laten zien. Dit doe je door een housewarmingparty te organiseren. Maar na al die verhuisstress wil je natuurlijk ook niet nog eens stress ervaren door een housewarmingparty. Daarom maken wij het graag makkelijk voor je en vertellen wij jou precies wat je nodig hebt voor het organiseren van de perfecte house warming.

Dit heb je nodig voor de perfecte house warming party
© PxHere.com

1. De perfecte uitnodiging
Laten we bij het begin beginnen, de uitnodiging. Want, hoe weten mensen anders wanneer de house warming plaatsvindt? Ga niet voor een whatsappje of een mailtje maar stuur een echte uitnodiging uit. Maak het officieel en cool. Het is ontzettend bijzonder dat je bent verhuisd en je eigen plekje hebt, dit mag ook zo gevierd worden. Je huis verdient een eigen uitnodiging!
Details die je op de uitnodiging moet zetten: Adres, telefoonnummer, thema en cadeautips.
Een thema is altijd tof, maar daar komen we straks op terug. En schaam je niet om aan te geven wat je wilt hebben voor je huis. Als je dat niet doet komen mensen met de meest random items aan en zit je straks opgescheept met een lelijke vaas die totaal niet in je interieur past.

2. Kies een thema uit voor jouw party
Een thema is altijd een gezellige manier om wat meer saamhorigheid te creëren op een feest. Bij een babyborrel of een verjaardag is er ook vaak een thema, dus waarom niet bij een house warming. Thema ideeën: Kom als je idool, een jungle thema, beeld je favoriete land uit in kleding en accessoires, ‘als ik een dier was dan was ik’ of ‘mijn favoriete kleur is’. Je kunt het zo gek niet bedenken, het is jouw feestje dus alles kan en alles mag!

House warming party
© PxHere.com

3. Heerlijke fingerfood hapjes
Tijdens een house warming party is het niet de bedoeling dat er hele maaltijden worden geserveerd. Je gaat niet met z’n alle dineren maar je wilt ook niet dat mensen tijdens je feestje met een hongergevoel zitten. Fingerfood hapjes zijn hier de perfecte oplossing voor. Dit zijn kleine hapjes die men in één, max twee hapjes kan opeten. Je kunt deze alvast neerzetten in de living en om de zoveel tijd bijvullen. Je kunt hier ook al jouw creativiteit in kwijt door de hapjes te serveren op leuke kleurrijke servetjes en hier vlaggetjes in te steken. Fingerfood hapjes ideeën: Mini hamburgertjes, sushi rollen, kip en groente aan sateprikkertjes, verschillende gegrilde groente aan sateprikkertjes, een sateprikkertje met tomaat en mozzarella of mini borrelhapjes. Ook kan je in de ruimte kommen met chips, borrelnootjes en toastjes neerzetten.

4. Entertainment voor de house warming party
Entertainment is een ruim begrip, het kan van alles zijn. Het hangt er een beetje vanaf wat voor house warming je wilt organiseren. Ga je voor een dansfeestje of een relaxte avond met vrienden en familie. Heb je een DJ nodig die de muziek organiseert of zet je zelf een Spotify playlist aan? Waar je ook voor kiest, beslis dit op voorhand. Wat ook altijd gezellig is op een house warming zijn het spelen van spelletjes. Boordspellen doen het altijd goed. Een gezellig avondje 30 seconds, Monopoly of Cluedo spelen onder het genot van een hapje en een drankje is altijd gezellig!
Een photobooth is ook ontzettend tof om tijdens je house warming te hebben. Deze kan je huren en nemen niet veel ruimte in beslag. Zo kunnen de gasten zelf foto’s maken en heb jij straks een heleboel bijzondere kiekjes om het feest te herinneren!

Is je house warming party tot een einde gekomen en wil je deze avond op een extra bijzondere manier afsluiten? Geef je gasten dan een goodie bag mee met wat lekkers voor onderweg naar huis en een foto ter herinnering met een persoonlijke boodschap er op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!