‘Help!’ De deurbel gaat en jij zit nog in je pyjama, achter een stapel papierwerk. De krant is aan flarden gescheurd door je hond, je haar piekt alle kanten op en je hebt niets eetbaars in je voorraadkast. Waarom komt onverwacht bezoek altijd zo.. zo… onverwacht?

Eerste hulp bij onverwacht bezoek
© PxHere.com

Onverwacht bezoek, sommige mensen zijn er dol op. Anderen vinden het verschrikkelijk. Je hebt namelijk geen tijd om je huis, of jezelf, te fatsoeneren. Is eens een hopeloos geval altijd een hopeloos geval? Nee hoor, voorbereid zijn op onverwacht bezoek is zeker mogelijk en het fijne is: je kunt het leren.

Stap 1: je voorraadkast
Zorg er altijd voor dat je iets in je voorraadkast hebt staan. Nee, dit hoeven geen bergen koekjes en chocola te zijn, zeker als je dit zelf niet eet, want dan blijft het staan en dat is natuurlijk zonde. Het mag ook best iets gezonds zijn. Het makkelijkst is wel als je het een tijdje kunt bewaren. Neem anders met je wekelijkse boodschappen altijd iets mee wat je zelf ook lekker vindt. Heb je het aan het eind van de week niet hoeven te gebruiken? Smul er dan zelf lekker van en neem weer iets nieuws mee uit de supermarkt. Koffie en thee moet je natuurlijk altijd in huis hebben, maar dat kun je lekker lang bewaren, geen probleem dus. Blijven je gasten eten? Geen paniek! Er zijn op internet tal van recepten te vinden die binnen tien minuten te bereiden zijn en ook nog eens superlekker zijn. Zorg er gewoon voor dat je altijd in ieder geval een klein voorraadje in huis hebt.

Onverwacht bezoek
© PxHere.com

Stap 2: Verzorg jezelf
Wanneer je thuis werkt of een dagje vrij bent, kan de neiging groot zijn om je haar niet te kammen, je tanden ongepoetst te laten en in een joggingpak rond te lopen. Toch zul je, als je goed voorbereid wilt zijn op onverwacht bezoek, je iedere ochtend even moeten fatsoeneren. Dat betekent echt niet dat je make-up op moet doen of in een mantelpak moet rondlopen. Je kunt nog steeds voor comfort gaan, zolang je maar fris en fruitig bent. Dit zal je bovendien helpen productiever te zijn, wanneer je thuis werkt.

Stap 3: Je huis op orde
Dit is de laatste en wellicht moeilijkste stap. In je huis wordt geleefd en je hebt het dus waarschijnlijk niet 24/7 op orde. Dat is begrijpelijk en als het goed is, begrijpt jouw onverwachte bezoek dat ook wel. Wat kun je doen om je huis toch altijd redelijk aan kant te hebben voor het geval dat? Je zou met jezelf kunnen afspreken dat je je huis dagelijks schoonmaakt en driemaal daags opruimt. Dan kun je denken: ‘drie keer per dag opruimen? Dat is teveel werk.’ Wanneer je echter meerdere malen per dag even een rondje loopt door het huis om de glazen in de gootsteen te zetten, een boek weer op de plank te leggen of de afstandsbediening in de houder te zetten, ben je hier binnen vijf minuten mee klaar. Je kunt natuurlijk ook met jezelf afspreken dat je alles direct moet opruimen na gebruik. Door dagelijks de stofzuiger erbij te pakken of een bezem door je huis te halen, is je vloer weer hondenhaarvrij en liggen alle aan flarden gescheurde kranten in de prullenmand. Laat dat onverwachte bezoek maar komen!

1 reactie op “Eerste hulp bij onverwacht bezoek

  1. Fleur DJ says:

    Als je onverwacht bij iemand op bezoek komt, moet je de rommel er maar bijnemen, vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!