Leuke thuishobby’s zijn een uitstekende invulling om de tijd te doden. Verschillende redenen kunnen aan de grondslag liggen om een hobby thuis te beoefenen. Graag in iemands gezelschap zijn, het bereiken van je pensioen, spelen met de kleinkinderen en noem maar op. Kies voor een thuishobby die in ieder geval vrij goedkoop is en leuk is om te doen. Hieronder lees je enkele voorbeelden van hobby’s die je thuis kan doen.

Voor deze hobby's hoef je de deur niet uit
© PxHere.com

Voor wie graag kokkerelt

Het bakken van cupcakes en Limburgse vlaaien of koken. Je kan eventueel een kookclub oprichten met enkele vrienden die houden van een Bourgondisch leventje. Op deze manier kan je hele spontane contacten leggen. Het is niet alleen genieten van een culinair festijn, maar door deze gastronomische hobby kan je je sociaal netwerk verruimen.

Kijken naar films

Een hele ontspannen hobby is kijken naar films bij je thuis. Relaxed in de zetel zitten in gezelschap of alleen. Prachtige natuurfilms zijn schoolvoorbeelden waar je nooit genoeg van krijgt. Misschien kan je enkele vrienden uitnodigen om van je huiskamer een cinema te maken.

Puzzelen en kruiswoordraadsel oplossen

Je woordenschat op een speelse manier verruimen. Daarvoor zijn puzzels en kruiswoordraadsels goed voor. Legpuzzels zijn ook uitstekend om thuis te doen. Het leuke eraan is dat wanneer je even opnieuw tijd hebt, je de oude draad opnieuw kan opnemen.

Luilekker lezen in de zetel

Het lezen van een boek kan een hele tijdrovende en interessante thuishobby zijn. Een tijdverdrijf waar je zelf je onderwerpen kan kiezen. Dit kan via een krant, magazines en tegenwoordig wordt ook heel veel online gelezen. Een tip: vraag voor je verjaardag een cadeaubon voor boeken.

Naaien, breien of haken

De hobby die tegenwoordig opnieuw furore maakt is naaien, haken of breien. Handwerk is hot na decennialang een beetje in de vergeethoek te zijn geraakt. Maar de goede oude tijd van het dameskransje is dus helemaal terug van weggeweest. Het breien van een das voor oudere kinderen is op dit ogenblik een ware hype.

Hobby's
© PxHere.com

Knutselen voor handige Harry’s

Wie zich een beetje een handige Harry voelt, kan tegenwoordig zijn hart ophalen door te knutselen. Wie een beetje creatief is aangelegd, heeft de mogelijkheid om te knutselen. Haal wat bouwplaten en pluk enkele ontwerpen van internet: het zijn meteen de basisingrediënten om het startschot te geven voor knutselen. Wanneer je even in een inspiratieloze bui valt, kan je altijd nog gebruik maken van de tips op het internet. Kerstmis, carnaval of een duivenkot in de tuin kunnen een uitstekende inspiratiebron worden.

Schilderen voor alle leeftijden

Tekenen, schilderen of kleuren zijn hobby’s die geen introductie moeten hebben. Het zijn hobby’s die voor elke leeftijd geschikt zijn.

Tuinieren, een gezonde uitlaatklep

Wie graag tuiniert, moet het uiteraard niet ver gaan zoeken. De aanleg en het onderhoud van een tuin is een uitlaatklep die je in de gezonde buitenlucht kan doen.

Van je thuishobby je werk maken

Je bent heus niet de enige die van zijn thuishobby zijn werk kan maken door bijvoorbeeld cadeautjes te maken voor speciale aangelegenheden zoals zoals kraamgeschenken, Moeder- en Vaderdag, verjaardag attenties of iets voor Valentijn creëren. Het zijn maar een paar ideetjes. Door de komst van de digitale fotografie hebben heel veel amateurfotografen van hun hobby hun job gemaakt. En veel hebben zelfs een studio bij hun thuis ingericht. Met de gestage groei van webshops sowieso een gat in de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!