Wil je een nieuwe vlonder in je tuin? Dan zijn composieten vlonderplanken misschien wel de ideale uitkomst voor jouw tuin. Composiet vlonderplanken zijn gemaakt van kunststof dat een mix is van houtvezels en kunststof vezels, die worden gebonden aan epoxylijm en daarna in een mal gevormd worden. Zo ontstaan er vlonderplanken die lijken op hardhouten planken, maar hier zijn geen bomen voor gekapt. Lekker duurzaam dus. Maar dat zijn niet de enige voordelen. In dit artikel lees je waarom composiet vlonderplanken ideaal zijn.

© Pixabay.com

1. Composiet vlonderplanken zijn onderhoudsarm

Een vlonder van composiet vergt veel minder onderhoud dan een vlonder van hardhout of bamboe. Je hoeft de composiet vlonderplanken niet te schuren, te impregneren of te beitsen voor een mooi behoud voor lange termijn. Ook bij het gebruik van een hogedrukspuit komen er geen houtsplinters los: je hebt dus geen last van  “pluizen”.

2. Composiet vlonderplanken zijn duurzaam

Composiet vlonderplanken worden gemaakt van kunststof en daarom komt er geen kappen van bomen aan te pas. Het materiaal gaat minder kromtrekken, werken of scheuren tegen andere onderdelen van de vlonder. Ook zal het hierdoor minder rotten of vergrijzen. Daarentegen zijn ze qua uiterlijk niet te onderscheiden van een echte houten vlonder. Ideaal als je toch die hout-look wilt in jouw tuin.

3. Composiet vlonderplanken zijn kindvriendelijk

Doordat composiet vlonderplanken niet glad worden bij regenval en ze ook niet splinteren op den duur kunnen composieten vlonderplanken een stuk veiliger zijn met kleine kinderen in huis.

© Pixabay.com

4. Composiet vlonderplanken hebben eenvoudige montage en luxe uitstraling

Composieten vlonderplanken zijn eenvoudig te monteren. Ze worden geschroefd op een geraamte van latten met clips en hierdoor kunnen ze gemakkelijk tussen de clips klikken. Dit zorgt voor een optisch schroefloze vlonder en geeft hierdoor ook nog eens een luxe uitstraling.

5. Composiet vlonderplanken hebben een ruime kleurkeuze

Composieten vlonderplanken zijn in tal van tinten verkrijgbaar. Antraciet, zwart, bruin, groen: je verzint het en het bestaat. Bij hout kun je vaak alleen kiezen voor natuurlijke houttinten waarin het hout voorkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!