Er is geen ontkomen meer aan. Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden en de toekomst is dan ook nadrukkelijk aan het rijden in een elektrische auto. Die auto’s moeten uiteraard opgeladen worden. Idealiter doe je dat met een laadpaal bij je thuis, op je oprit of in de tuin via een ideale verdeelkast of groepenkast. Waarom? Omdat thuis laden goedkoper is. Je betaal namelijk de prijs voor stroom zoals je die ook betaalt voor het gebruik van de elektrische apparaten bij je thuis. Bovendien hoef je als je een laadpaal in je tuin hebt of op je oprit, nooit meer op je beurt te wachten.

Een laadpaal voor je elektrische wagen in je tuin handleiding
© PxHere.com

Wil je een laadpaal in je tuin, dan dien je wel over eigen grond te beschikken.
Wil jij een laadpaal voor je elektrische auto, dan moet je wel over eigen grond bezitten. Een laadpaal in de tuin van je huurhuis zal niet gaan. Als je geen eigen grond hebt, kun je bij de gemeente waarin je woonachtig bent wel een vergunning aanvragen voor een openbare laadplaats in de buurt. Honoreert de gemeente jouw verzoek, dan wordt dit overigens een openbare laadplaats, niet speciaal voor jou dus. Op eigen terrein gelden geen beperkingen bij het plaatsen van een laadpaal.

Laat de laadpaal wel altijd door de echte specialist aanleggen.
Belangrijk is om de laadpaal bij je woning altijd door specialisten aan te laten leggen. Hoewel het misschien op het eerste gezicht gemakkelijk lijkt, is dat het niet altijd. Er is wel degelijk behoorlijke technische kennis noodzakelijk. De vakmensen werken de boel bovendien keurig af; ze graven de kabels in en maken ook bij het boren geen fouten. De niet-specialist wil dan nog wel eens een gasleiding raken namelijk. Door voor professionals te kiezen weet je zeker dat je lang plezier houdt aan de laadpaal en dat de laadpaal op een veilige manier is aangesloten.

Laadpaal
© PxHere.com

Zo kunnen de laadkosten automatisch verrekend worden.
Je kunt nu dus een laadpaal uitkiezen, iets waarvoor je zeker wel even de tijd moet nemen. Belangrijk is altijd dat als je een laadpaal in je eigen tuin wilt dat je een laadpaal kiest die klaar is voor de toekomst. Het zou zonde zijn dat je al vrij snel na de plaatsing je laadpaal moet vervangen door een modernere versie. Verder is het belangrijk of je al dan niet zakelijk rijdt. Rijd je in een auto van de zaak, dan is het verstandig een laadpaal te nemen met een Backoffice abonnement. Dan krijg je een laadpaal met een systeem dat de kosten die jij tuis maakt bij het opladen van je auto automatisch met je werkgever verrekent. Dot kan overigens ook handmatig. Dat kost echter wel wat meer moeite.

Nog groener wordt het met zonnepanelen.
De moderne laadpaal houdt nadrukkelijk rekening met de apparaten in je huis en dat die ook gewoon hun werk kunnen blijven doen. Wil je nou helemaal groen rijden en goedkoop rijden, dan kun je er ook voor kiezen om behalve een laadpaal ook zonnepanelen aan te laten leggen. Met de gewonnen stroom van die panelen kun jij vervolgens je auto opladen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Karolien

Hey, ik ben Karolien, aangename kennismaking! In het dagelijkse leven ben ik een binnenhuisarchitect. Valt het op dat ik mijn job een warm hart toedraag? Ik kan inderdaad niet genoeg krijgen van alles wat met huisje-tuintje-boompje te maken heeft. Daarom stort ik mij in mijn vrije tijd op alles wat mijn nieuwsgierigheid en mijn creativiteit opwekt omtrent dit onderwerp. Deze blog is hiervan het resultaat. Veel lees- en ontdekplezier!